Pesäkäyntiraportti Espoon pesältä: Vähän savua ja katto auki. Toinen kakkukehä pesän hiljaisemmasta laidasta nostetaan pesän seinustalle ja pesää tarkastellaan kakku kerrallaan.

Talviruokaa on jäljellä kolme lähes täyttä kakkua. Siis reilusti viisi kiloa. Uuttakin hunajaa kiiltelee jo kennojen pohjilla. Mehiläiset kantavat jalkavasuissaan siitepölyä pesään koko ajan, joten ei huolta senkään suhteen.

Kennon pohjalla valkean rullalangan pätkiä muistuttavia munia, eri kokoisia avosikiötoukkia ja runsaasti peittosikiökennoja, joista ryömii ulos tuntosarviaan heiluttelevaa jälkikasvua. Kuhnurieita kasvatetaan kämmenen kokoisella alueella ja ne ovat jo osaksi peitettyjä. 

Emo valkea pilkku selkäkilvessään näyttää vireältä. Mehiläiset pysyvät hyvin kakulla eikä kurssilaiset näytä arastelevan mehiläisiä pursuilevien kennojen käsittelyä. Punkkeja ei pesän pohjapaperia tarkastaessa löydy.
Pesän alle lisätään uusi osasto. Paju lopettaa kukintaansa, mutta raita vasta aloittaa. Vuokot ja taskuruohot ovat kukassa, voikukka nupulla.

 Seuraava pesäkäynti sovitaan 10.6. klo 11.